لیست اختراعات مجتبي ميرعابديني
در اين اختراع رنگ هاي ترافيكي دو و چند جزئي در طرح هاي از پيش تعيين شده ريخته گري و آماده شده و پس از انتقال به محل خط كشي بر روي سطح زمين چسبانده مي شوند. علائم هشداردهنده و خط كشي هاي ترافيكي جزء لاينفك خيابان ها و جاده ها بوده و موجب نظم گرفتن ترافيك درون و برون شهري شده، از ايجاد تصادفات جلوگيري ميكنند. روش هاي متفاوتي جهت اجراي اين علائم و خط كشي ها موجود است. رنگ هاي دو و يا چند جزئي ترموست، اغلب با روش هاي دستي توسط غلطك و يا كاردك و توسط كارگر در سطح خيابان اعمال ميشوند كه موجب نايكنواختي كار و حساسيت زياد طرح اجرايي به تجربه كارگر مي شود. علاوه بر آن كنترل ضخامت مورد نياز براي خطوط و علائم در اين روش سخت بوده و اغلب موجب نايكنواختي در ميزان رنگ اعمالي مي شود كه در دراز مدت مي تواند به شكست قطعات در اثر تفاوت تمركز تنشي و يا عدم يكنواختي در فرسايش منجر شود. علاوه بر آن به دليل ماهيت رنگ هاي به كار رفته كه نيازمند ايجاد شبكه اتصالات عرضي است، زمان زيادي براي خشك شدن كامل رنگ لازم است كه در طول اين زمان معبر بايستي بسته باشد تا در اثر عبور خودرو از روي رنگ فرآيند خط كشي مختل نشود. اين امر به خصوص در فصول سرد سال بسيار مشهود بوده و گاها تا چندين ساعت بايستي معبر مسدود باشد. اغلب به دليل عدم پخت كامل رنگ قبل از باز شدن معبر، شاهد كثيف شدن زودهنگام رنگ و يا حتي اثر عبور تاير بر روي رنگ هستيم. علاوه بر نكات فوق الذكر، به دليل نوع رنگ هاي دو و چند جزئي مرسوم، در هنگام اجراي رنگ بوي شديدا زننده اي در محل اجرا به مشام مي رسد كه از جهت زيست محيطي بسيار مخرب است. مشكلات فني و اهداف مورد نظر: اهداف مورد نظر از اين اختراع به شرح زير مي باشند. تسريع فرآيند خط كشي معبر، يكنواختي ضخامت خطوط، يكنواختي كيفيت سطح، كاهش آلاينده هاي آزاد شده در محيط، كاهش سياه شدگي خطوط، كاهش زمان بسته ماندن معبر، افزايش بهره وري از ساعات مجاز خط كشي، كاهش وابستگي خط كشي به دماي محيط. راه حل: در روش اجرا شده در اين اختراع، قطعات رنگ دو و يا چند جزئي در كارگاه در ابعاد مشخص، بطور مثال 50 در 50 سانتيمتر و يا 50 در 100 سانتيمتر، و در ضخامت مورد نياز، مثلا 2000 ميكرومتر، بر روي قالب ريخته گري شده و پس از تكميل فرآيند پخت و پساپخت، بسته بندي و به محل اجرا منتقل مي شوند. در محل اجرا بسته به نقشه از پيش تعيين شده توسط كارفرما، تعداد مورد نياز از اين قطعات كنار هم قرار داده شده و با چسب به سطح زيرين مي چسبند.اين عمل نه تنها مشكلات فوق الذكر را برطرف كرده بلكه موجب تسريع فرآيند خط كشي مي شود. در زمينه علائم هشدار دهنده همچون فلش و يا علائم مشخص كننده حداكثر سرعت نيز علائم بصورت يكجا و يا در قطعات مجزا در ابعاد مشخص در كارگاه تهيه شده و در محل تنها در كنار هم قرار گرفته و به هم چسبانده مي شوند. در زمينه نوشتار هاي سطح معابر همچون: ايست، احتياط و يا ايستگاه اتوبوس و تاكسي، نوشتار بصورت حروف منقطع در كارگاه ريخته گري شده و پس از حمل به محل اجرا با كنار هم قرار دادن به سطح زيرين چسبانده مي شوند. اين اختراع در تمامي خطوط و علائم افقي ترافيكي كاربرد دارد.
حفاظت از مواد فلزي در مقابل خطرات ناشي از آتش سوزي كماكان موضوع علمي مهمي در دنياي امروز است. ممانعت از فروپاشي ساختمان با هدف اطمينان يافتن از تخليه سالم افراد از ساختمان بسيار ضروري است و در بسياري از كشورها به عنوان يك نياز اوليه در صنعت ساختمان سازي محسوب ميشود. پوشش هاي بازدارنده اشتعال (متورم شونده) به عنوان يكي از روش هاي موثر و ساده، براي حفاظت سازه هاي فولادي يا موارد ديگري كه ايمني بالايي در برابر اشتعال لازم است، كاربرد دارند. پوشش هاي متورم شونده مقاوم در برابر حريق در هنگام احتراق با ايجاد پسماند كربني متخلخل، مانع از افزايش دماي زير لايه خود مي شوند. در اين اختراع از رزين با منشأ زيستي به عنوان بايندر پوشش ضد حريق متورم شونده استفاده شده است. اين پوشش، علاوه بر مقاومت حرارتي و اشتعال بالا، رهايش دود كم و مقاومت خوردگي بالايي دارد.
اين اختراع در زمينه مهندسي شيمي با گرايش مهندسي پليمر و مهندسي رنگ مي باشد. در اين اختراع راهكاري براي ايجاد خاصيت خودترميم شوندگي در پوشش با استفاده از ميكروكپسوله كردن روغن هاي هواخشك و يا مخلوط روغن هاي هواخشك با رزين هاي آلكيدي ساخته شده از روغن هاي هواخشك به عنوان عامل ترميم كننده ارائه شده است. اين اختراع در زمينه پوشش هاي صنعتي و هوشمند مي باشد كه در تمامي صنايع سنگين كاربرد دارد. برجستگس اين اختراع در امكان ايجاد خاصيت خودترميم شوندگي با حداقل تغيير در خواص اوليه پوشش و امكان استفاده ان در گسترده متفاوتي از پوشش ها مي باشد.
در اين اختراع راهكاري براي اصلاح سطح نانوذرات دي اكسيد سريوم توسط يون هاي سريوم 3+ (بطور مثال سريوم نيترات هگزاهيدرات) بصورت فيزيكي نشان داده شده است. علاوه بر آن نشان داده شده است علاوه بر اينكه افزودن نانوذرات سيوم دي اكسيد به پوشش موجب افزايش خواص ضد خوردگي پوشش مي شود، اصلاح سطحي نانوذرات موجب تقويت خواص ضد خوردگي مي شود.اين اختراع در زمينه پوشش هاي صنعتي مي باشد كه در تمامي صنايع سنگين كه با خوردگي سر و كار دارند كاربرد دارد . برجستگي اين اختراع در امكان تقويت خواص ضد خوردگي پوشش هاي رايج با افزودن مقادير كم پركننده (1/0 الي 5 درصد وزني) با حداقل تغيير در خواص اوليه پوشش و امكان استفاده ان در گسترده متفاوتي از پوشش ها مي باشد.
اين اختراع در زمينه پليمر و زيست محيطي- عمراني مي باشد. سيستم سنجش ميزان آلودگي زدايي از هوا توسط پوشش¬هاي فتوكاتاليستي، براي بررسي آزمايشگاهي بازدهي پوشش¬هاي آلودگي زدا كه به تصفيه هوا كمك مي¬كنند، ساخته شده است. اين دستگاه برخلاف دستگاه¬هاي موجود كه براي پوشش¬هايي با بازدهي بالا طراحي شده¬اند، به منظور استفاده شدن براي گستره¬ي وسيع¬تري از پوشش¬ها با بازدهي كم و زياد طراحي شد. به اين منظور نياز به زمان ماند بالاي آلاينده¬ي گازي درون راكتور مي¬باشد براي رفع اين مشكل زمان ماند كم آلاينده در راكتور، سيستم به صورت ناپيوسته طراحي گرديد. دو كپسول گاز كپسول اول حاوي يك آلاينده يا مخلوطي از آنها (اكسيدهاي نيتروژن، اكسيدهاي سولفور، اكسيدهاي كربن، اوزن، گازهاي آلي فرار، ذرات معلق و...) در گاز نيتروژن يا هوا (كپسول آلاينده) و كپسول دوم حاوي هوا به وسيله شلنگ به جريان سنج¬هاي حجمي يا جرمي مربوط به خود وصل شده، از طريق اين جريان¬سنج¬ها مي¬توان ميزان آلاينده به هواي خشك را تنظيم كرد. پس از عبور از فلومترها دو گاز باهم مخلوط شده و وارد راكتور مي-شوند. با باز كردن شير ورودي، گاز وارد راكتور 50-25/0 ليتري از جنس پيركس يا فولاد ضد زنگ يا تفلن يا پلي اتيلن يا شيشه مي-شود. در اين راكتور جاي نمونه در زير پنجره (به گونه¬اي كه قادر به عبور نور باشد) و به صورت موازي با لامپ هاي فرابنفش يا مرئي يا فلوئورسانس كه بيرون راكتور قرار دارند، قرار دارد. حساسگرهاي آناليزور و رطوبت سنج و تشعشع متر نيز درون راكتور قرار مي¬گيرند. براي ايجاد رطوبت نسبي مناسب از محلول نمك اشباع سيديم كربنات، يا مقداري رطوبت كه توسط رطوبت¬ساز در مسير جريان هوا قرار گرفته استفاده مي¬شود. در طرف ديگر راكتور شير خروجي نصب شده كه با شلنگ به بيرون وصل مي¬شود.
اين اختراع در زمينه شيمي رنگ و همچنين شيمي سطح مي باشد. بدين صورت كه افزايش كيفيت رنگ ترافيكي با بهبود چسبندگي دانه هاي شيشه اي حاصل مي شود. ايمني راه¬ها و جاده¬ها همواره به عنوان يكي از مهم¬ترين اولويت¬هاي كشور مطرح شده و سوانح رانندگي آسيب¬هاي فراواني بر اقتصاد كشور وارد مي كند. يكي از مواردي كه در كاهش سوانح جاده¬اي موثر است؛ افزايش ديد رانندگان وسايل¬نقليه به ويژه در شب است. دانه¬هاي شيشه¬اي به دليل دارا بودن ويژگي پس بازتابش توانايي روشن نشان¬دادن جاده و افزايش ديد راننده را يكي از مهم¬ترين مصالح مصرفي در پوشش¬هاي ترافيكي هستند. از طرفي دانه¬هاي شيشه¬اي به دليل چسبندگي نامناسب و ضعيف در اثر رفت و آمد خودروها از سطح پوشش ترافيكي جدا مي¬شوند. همچنين مكان¬هاي جدايش دانه هاي شيشه¬اي جدا شده، پتانسيل بالايي براي تجمع آلودگي و چرك¬پذيري دارد. اين موضوع سبب مي¬شود كه دوام و كارايي پوشش¬هاي ترافيكي به ويژه در شب در دروه سرويس¬دهي افت محسوسي داشته باشد. عامل¬دار كردن دانه¬هاي شيشه¬اي با سيلان¬آلي با استفاده از فرآيند سل-ژل منجر به افزايش چسبندگي دانه¬هاي شيشه¬اي به بستر پليمري پوشش مي¬شود. افزايش چسبندگي به دليل وجود سيلان¬آلي با گروه عاملي ويژه بر سطح دانه¬هاي شيشه¬اي است كه منجر به ايجاد چسبندگي از طريق ايجاد پيوند شيميايي مي¬شود. همچنين به دليل افزايش زبري سطح دانه¬هاي شيشه¬اي كه حاصل از شستشوي اسيدي و عامل¬دار كردن آن¬ها است؛ درگيري بيشتري بين دانه¬هاي شيشه¬اي و پوشش ايجاد مي¬شود كه به چسبندگي فيزيكي و يا مكانيكي مربوط مي گردد. افزايش چسبندگي منجر به بهبود مقاومت سايشي دانه¬هاي شيشه¬اي مي¬شود كه اين موضوع سبب مي¬شود عمر مفيد و كاربردي پوشش ترافيكي به ويژه در شب و مكان هاي تاريك مي¬گردد. همچنين جلوگيري از جدا شدن دانه¬هاي شيشه¬اي باعث كاهش چرك¬پذيري پوشش ترافيكي مي¬گردد.
در اين تحقيق از نانوذرات TiO2 اصلاح شده و نانو ذرات اصلاح شده با تركيب سيلاني APS براي اصلاح خواص پوشش هاي پلي يورتاني استفاده شد. براي اين منظور درصدهاي مختلفي از نانو ذرات در سيستم رزيني پخش شدند و سپس فيلم نمونه ها با اعمال پوشش روي زيرآيند تهيه شد و پس از پخت خواص مختلف پوشش ها مورد بررسي قرار گرفت. رفتار كششي نمونه ها نظير استحكام كششي مدول ازدياد طول تا پارگي با دستگاه كشش مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج اين آزمون نشان داد كه خواص مكانيكي پوشش ها در حضور نانوذرات بهبود قابل ملاحظه اي از خود نشان مي دهد. تجزيه حرارتي مكانيكي پويا DMTA براي بررسي رفتار ويسكوالاستيك پوشش هاي نانو كامپوزيتي مورد استفاده قرار گرفت. به طوري كه مدول نگهداري و دماي انتقال شيشه اي با وارد سازي نانو ذرات تا يك مقدار بهينه افزايش نشان داد. اندازه گيري ماكرو سختي نمونه ها با استفاده از دستگاه سختي سنجي پاندولي از نوع كونيگ انجام گرفت و نتايج اين آزمون نشان داد كه سختي نمونه ها با افزاش درصد نانوذرات افزايش مي يابد. طيف سنجي مرئي فرابنفش براي اندازه گيري جذب و عبور پوشش هاي نانوكامپوزيتي در محدوده طول موج 200 تا 700 نانومتر مورد استفاده قرار گرفت. نتايج نشان داد كه ميزان جذب تابش فرابنفش با افزايش درصد نانوذرات افزايش مي يابد. افزون بر اين شفافيت پوشش هاي داراي نانو ذرات اصلاح شده بيشتر از نوع اصلاح نشده بود كه اين مي تواند نشان گر پخش بهتر نانوذرات اصلاح شده در سيستم رزيني باشد. براي بررسي مورفولوژي سطوح شكست حاصل از آزمون كشش از دستگاه ميكروسكوپ الكتروني رويشي SEM استفاده شد. در مقايسه با پوشش پلي يورتاني خالص سطوح شكست پوشش هاي نانو كامپوزيتي به طور قابل توجهي ريزتر بود در واقع نانوذرات به عنوان مانعي در برابر رشد ترك ها عمل نموده و باعث انحراف و شاخه اي شدن راس ترك شده اند. همچنين نتايج بررسي با ميكروسكوپ الكتروني رويشي نشان داد كه پوشش هاي كامپوزيتي تقويت شده با نانوذرات TiO2 اصلاح شده داراي سطح مشترك بهتري هستند كه اين امر منجر به استحكام كششي و انرژي شكست بالاتر آنها شده است.
در اين اختراع با استفاده از استايرن بوتادي ان استايرن كه يك الاستومر گرمانرم است خواص ويژه يا به خط كشي هاي گرم ترافيكي داده مي شود بطوريكه قابليت مقاومت در برابر جاري شدن و تغيير شكل در دماي بالا و مقاومت در باربر تردي و شكنندگي در دماي پايين افزايش مي يابد. بدين ترتيب طول عمر مفيد و سرويس دهي خط كشي افزايش يافته و قابليت كاربري و دوام آن در مناطق بسيار سرد و بسيار گرم (كه عموما خط كشي هاي گرم با مشكل مواجه هستند) بهبود مي يابد.
رنگدانه هاي سراميكي بر خلاف رنگدانه هاي آلي مي توانند در دماهاي بالاتر از 1000 درجه سانتيگراد و در شرايط سخت شيميايي (مثلا در داخل لعابها و بدنه هاي سراميكي) بكار روند. اين رنگدانه ها عموما از يك يا چند اكسيد فلز تشكيل مي شوند. يكي از مهمترين اين رنگدانه ها، رنگدانه هاي بر پايه زير كن است. اين رنگدانه ها به طور كلي در مواردي كه پايداري شيميايي و حرارتي در دماي بالاتر نياز است - همچون لعاب بكار رفته بر روي كاشي ديواري، كاشي كف، چيني مظروف، چيني بهداشتي و همچنين براي دكوراسيون بدنه هاي سراميكي مانند كاشي گرانيتي - كاربرد دارند. رنگدانه هاي آبي و اناديمي پايه زير كني به عنوان يكي از مهمترين طيفهاي رنگي در اين خانواده از حيث طيف رنگي خاص پايداري حرارتي و شيميايي بالا و ميزا مصرف زياد آن جايگزيني ندارند. در روش معمول ساخت اين رنگدانه از زير كنيا (Zro2) و سيليكا (Sio2) به عنوان مواد اوليه استفاده مي شود. از آنجايي كه زير كنيا طي روشي پر هزينه و طلولاني از ماسه زير كني ساخته مي شود، روشن است اگر بتوان رنگدانه هاي زير كني را با استفاده از زير كن يا در اواسط فرايند ساخت اكسيد زير كنيم تهيه كرد از نظر اقتصادي مقرون به صرفه تر بوده و علاوه بر آن طيف هاي به دست آمده از ثبات و شدت رنگ بيشتري برخوردار خواهند بود. استفاده از ماسه زير كني به جاي اكسيد زير كنيم در اين اختراع در همين راستاست كه تماما با اتكا بر توانايي هاي داخلي و بدون نياز به ورود تكنولوژي از خارج در كشور اجرا گرديده است. مزاياي طرح: - هزينه توليد پايينتر در مقايسه با روشهاي معمول توليد - پايداري دمائي بالا - ته رنگ shade تميزتر و خالص تر -پايداري شيميايي بيشتر در برابر اتمسفر و تركيبات لعاب و بدنه
موارد یافت شده: 11